HET WERKMANSHUISJE

Vakantiewoning in Friesland

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

ROMANTISCHE AANKOMST


Zodra je Burdaard binnenrijdt, begint het vakantiegevoel. Een idyllisch dorpje waar mensen elkaar groeten. Hier ervaar je rust en ruimte. De hoogste molen van Friesland heet je trots welkom aan de skyline.


Naast deze molen staat Het Werkmanshuisje, een gezellig tinyhouse in een prachtig gebied van Friesland.


Wij zijn Rienk en Anita. Het Werkmanshuisje staat in onze achtertuin. Een oude arbeiderswoning, ooit bewoond door gezinnen van mannen die werkten bij de molen, maar wat daarna in verval is geraakt. Tijdens de restauratie in 2006 (welke we grotendeels zelf hebben uitgevoerd) zijn authentieke details bewaard gebleven.


Wij vonden het super jammer als dit huisje onbewoond zou blijven. We hebben er daarom voor gekozen om het te delen met mensen die op zoek zijn naar een aangename plek om (een korte of langere) vakantie te vieren. Onze toeristische achtergrond komt daarbij goed van pas. Wij ontvangen de mensen gastvrij en geven na aankomst een korte rondleiding door het huisje. Omdat het huisje in onze achtertuin staat, kunnen we elkaar zo nu en dan tegen komen. Wij zijn altijd in voor een praatje, luisteren graag naar de enthousiaste verhalen van onze gasten over wat ze hebben gedaan en gezien. Soms ontmoeten we mensen die weinig behoefte hebben aan contact. Dat is ook helemaal prima.


Een gezellig en knus vakantiehuisje huren in Friesland, dichtbij Ameland en Schiermonnikoog: Het vakantiegevoel van de Waddeneilanden en de voordelen van het vaste land. Geschikt voor 2 personen, die even weg willen van de drukte!

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

HET WERKMANSHUISJE - VROEGER & NU


Het verwonderen begint direct na aankomst. Het huisje heeft een eigen entree. Als je aan komt lopen, staat de molen imposant te pronken. Soms staat hij stil, een andere keer is hij druk de wind aan het vangen en maken de wieken indruk met gesuis.


Bij binnenkomst herinneren oude raampjes en plafonds, een robuuste houten vloer, balken en hoge bedstee-deuren aan vroegere tijden.


De inrichting is gezellig, modern en stijlvol.  De gebruikte kleuren zijn in de gehele woning doorgevoerd.

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

MODERNE INRICHTING


Bij de inrichting is volop rekening gehouden met comfort en gezelligheid. Het hele huisje straalt rust uit. Je komt hier om te onthaasten. Lekker cocoonen met een boek op de bank, spelletjes doen of een goed gesprek met een lekker glaasje wijn.


Achter de hoge bedstee deuren (waar vroeger werd geslapen) gaan nu de badkamer en een kast schuil. In de badkamer vind je een wasbak, toilet, (zit)bad en douche.
In de kast kun je de bagage kwijt, kleding ophangen en er liggen diverse leuke spelletjes en boeken.

Iets te vieren?


Geef het aan ons door en wij zorgen ervoor, dat er een fles wijn (wit, rood, rosé naar keuze) met diverse nootjes, versiering en een kaartje klaar staan op het moment van aankomst.


Kijk bij tarief/reserveren voor de meerprijs.

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

ONTHAASTEN & OPLADEN


In de moderne keuken vind je een koelkast, magnetron, inductie kookplaat, airfryer, broodrooster, waterkoker en Nespresso koffieapparaat (met kleine cupjes). Koffie en thee voor de eerste dag is aanwezig.


Ken je dat? Dat je lekker weg bent en dat je op de plaats van bestemming direct gaat checken of de tv het wel doet? Omdat dit de aangewezen plek is om te ont-haasten en ont-moeten, is er bewust gekozen om geen tv in het huisje te plaatsen. Dit betekent uiteraard niet, dat jij je favoriete Netflixserie moet missen of geen film kunt kijken ;-)

In Het Werkmanshuisje maak je gebruik van gratis Wi-Fi. Neem je eigen laptop en/of Ipad/tablet mee om een gezellig filmavondje in te plannen.

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

NATUURGELUIDEN


Je slaapt op de eerste verdieping onder de nok van het huis op een heerlijk boxspringbed. De ruime overloop leent zich uitstekend om yoga uit te oefenen. Er zijn 2 yogamatjes aanwezig welke je mag gebruiken of je neemt je eigen matjes mee. In de zomer kun je ook in de tuin je oefeningen doen.


Wakker worden voelt alsof je meezweeft met de zwerm vogels die vrolijk fluitend rond Het Werkmanshuisje vliegen. Hier verblijven is een traktatie voor de zintuigen, want je verwonderingsmodus staat veel meer aan.

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

DE TUIN


Vakantiewoning Het Werkmanshuisje heeft een eigen entree en een directe toegang tot een terras met voldoende privacy.


In de tuin zijn diverse hoekjes, waaronder een gezellige zithoek onder een overkapping. Onder dit afdak is elektriciteit aanwezig. Zo kun je in het donker gezellig de lampjes aandoen en fietsen kunnen hier worden gestald. Een heerlijke plek om te genieten van de tuin, de molen en de natuurgeluiden. In de tuin lopen kippen (op hun eigen afgeschermde terrein).


Mediteren, ontstressen - het gaat hier als vanzelf. Mensen zeggen wel eens, dat de tuin hen een beetje aan Frankrijk doet denken: oude muurtjes, authentieke bestrating, oude fruitbomen. Leven als een God in Frankrijk, dat sowieso!

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

LEKKER ITE


's Morgens haal je heerlijke verse broodjes bij "Het Bakkerswinkeltje" in het dorp (6 dagen per week geopend vanaf 8.00 uur). Dit winkeltje biedt naast brood ook diverse andere (lokale) producten aan. Tip: een lekkere plak Fries suikerbrood bij het ontbijt of bij de koffie. De wandeling langs het water is een goed begin van de dag. En...vergeet niet om de mensen die je tegenkomt een "Goeie moarn" te wensen ;-)


Probeer eens de andere typisch Friese producten: Friese droge worst (bijvoorbeeld van Weidenaar), bier van bierbrouwerij Grutte Pier, Fryske oranjekoek of dúmkes (anijskoekjes) of een Kâld Kletske (speciaalbier).

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

De omgeving biedt een ruim aanbod in goeie restaurants. Zo kun je uit eten in het restaurant in het dorp (met terras aan het water) of je gaat (op de fiets?) naar Wijns, Dokkum of Leeuwarden waar je kunt kiezen uit diverse culinaire mogelijkheden.

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

LOGEREN IN HET WADDENGEBIED


Het klotsende water, het geluid van de immense wieken, vrolijk fluitende vogeltjes en de authentieke sfeer die Het Werkmanshuisje uitstraalt, zorgen voor een echt Friesland gevoel. In de zomer is het er gezellig druk met de vele bootjes die door het idyllische dorpje Burdaard varen. Je kunt dan ook zelf op en van het water genieten door een bootje of een supboard te huren.


Het Werkmanshuisje is de ideale uitvalsbasis om Friesland te ontdekken. Per fiets, wandelend of per sloep.

Burdaard ligt niet ver van het bruisende Dokkum en Leeuwarden, met karakteristieke panden, gezellige winkelstraatjes en leuke terrasjes.


Maar wat je absoluut móet beleven zijn de Wadden (Unesco Werelderfgoed) op ongeveer een kwartier rijden. Maak een heerlijke wandeling langs of door de Waddenzee, ontdek de vele vogelsoorten, geniet van een prachtige zonsondergang of beleef het nóg intenser door te wadlopen. Heel dicht bij de natuur staan - de stilte, rust en ruimte ervaren - de beste en krachtigste manier om te onthaasten.


Ook mogelijk: een lekker dagje naar  de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog. Of maak een sportieve wandeling in het Lauwersmeergebied of bij de ‘Alde Feanen’, beide prachtige Nationale Parken. Zoveel te beleven, ontdekken en te genieten in Friesland!


Neem een kijkje bij de FOTO'S van Het Werkmanshuisje


BELEEF DE OMGEVING


Hou de social media kanalen in de gaten voor een last minute vakantie in Friesland.

unsplash