HET WERKMANSHUISJE

Vakantiewoning in Friesland

Vakantiehuisje in Friesland - Waddengebied

OVER BURDAARD & OMGEVING


Burdaard is een idyllisch dorpje in het noorden van Friesland. Zo'n dorp waar mensen elkaar nog groeten en waar mensen trots vertellen over de omgeving waarin ze wonen en zijn opgegroeid. Het is een van de mooiste Friese terpdorpen gelegen aan de Waddenkust, een ongerept agrarisch gebied met stille wandel- en fietspaden. Een dorpje waar je gelijk verliefd op wordt!


Het Werkmanshuisje - een 2-persoons tinyhouse in Friesland.


Het dorp ligt in het Waddengebied, in het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee. Hier ben je weg van de drukte, ervaar je ruimte èn de mooiste zonsondergangen.


Burdaard ligt direct aan de beroemde Elfstedenroute (de Dokkumer Ee) tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende Elfstedenbruggetje). Tijdens het vaarseizoen staat Burdaard in het teken van de watersport en kun je dagelijks genieten van de meest prachtige boten en schepen die voorbij varen (letterlijk door de voortuin). Je kunt ook zelf een sloep, kano of supboard huren om op die manier de omgeving te ontdekken. Vanaf het water heb je een hele andere kijk op de wereld en op steden als Leeuwarden en Dokkum.

Vakantiehuisje in Friesland - Waddengebied

Het gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en/of fietstochten. Burdaard is aangesloten op een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. Ontdek bijv. de ruige natuur in de Friese Wouden, de Alde Feanen (één van de grootste moerasgebieden van West-Europa) en het Lauwersmeergebied.


Vind je het niet erg om vies te worden en ben je in voor een avontuur? Dan is wadlopen een fantastische ervaring. Hoeft dat geploeter door het slik van jou niet zo, maar wil je wel graag het Wad beleven, boek dan een Wadexpeditie (voor gegevens en links -> zie pdf).


Ontdek de bijzondere vogels die hier leven -  nergens in Nederland komen zoveel vogelsoorten voor als in het Waddengebied. Ga zeehonden spotten op de Waddenzee. Beleef het unieke karakter van dit gebied. Het is niet voor niks uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.


Wist je, dat het Nationaal Park Lauwersmeer een officieel Dark Sky Park is? Dat is heel bijzonder - wereldwijd zijn er maar 41 van zulke parken. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. De benoeming voor het Lauwersmeer is bijzonder, omdat Nederland één van de landen is met de meeste lichtvervuiling ter wereld. Ook hier in Burdaard kunnen we vaak genieten van een magische sterrenhemel. Er zijn gasten die 's avonds languit op de picknicktafel of in het gras liggen om de sterren te bekijken. Dat is vakantie, dat is genieten! Maar je bent hier vandaan ook zo in Lauwersoog. Daar kun je in alle ruimte en stilte geweldige foto's maken.

 

Tijdens je vakantie in Friesland is Het Werkmanshuisje een prima uitvalsbasis voor een dagje Ameland en/of Schiermonnikoog. Zowel de overtocht per boot als de fietshuur (aanrader) zijn van te voren super handig online te boeken. Een dagje naar een Waddeneiland, even los van het vaste land, voelt alsof je weken vakantie hebt gehad.

Vakantiehuisje in Friesland - Waddengebied

Bezoek bruisende Friese steden als Dokkum en Leeuwarden als je wilt shoppen, van musea en cultuur houdt of een terrasje wilt pakken. Hou je van nostalgische kerkjes, dan kun je hier in de omgeving je hart ophalen. In bijna ieder dorp(je) vind je een historische kerk met een eigen verhaal. Zoals bijvoorbeeld de kerk van Hegebeintum op de hoogtste terp van Nederland!


Ben je culinair liefhebber? In de nabije omgeving zijn diverse goeie en gezellige restaurants te vinden waar je heerlijk kunt dineren, lunchen en/of borrelen. Ook leuk om te doen: Grutte Pier Bierproeverij (4 km vanaf Het Werkmanshuisje). Of proef eens een Kâld Kletske.


In het dorp Burdaard is op loopafstand een Bakkerswinkeltje, welke naast brood ook andere (lokale) producten verkoopt. Verder is er een restaurant (met terras aan het water) en een snackbar. Klik HIER om te kijken waar Burdaard ligt op de kaart.


In onderstaande pdf (voor iedereen gratis te downloaden) vind je handige links die verwijzen naar de genoemde activiteiten. Zo kun je van te voren bijvoorbeeld tickets boeken, een sloep reserveren of wandel-/fietsroutes uitstippelen.


Neem een kijkje bij meer foto's en filmpjes over de omgeving


Hou de social media kanalen in de gaten voor een last minute vakantie in Friesland.

Iets te vieren?


Geef het aan ons door en wij zorgen ervoor, dat er een fles wijn (wit, rood, rosé naar keuze) met diverse nootjes, versiering en een kaartje klaar staan op het moment van aankomst.


Kijk bij tarief/reserveren voor de meerprijs.

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

PDF boordevol informatie over de omgeving -> om te downloaden ter voorbereiding op het verblijf in Het Werkmanshuisje

unsplash