HET WERKMANSHUISJE

Unesco Werelderfgoed Waddengebied

Vakantieverblijf in Friesland

>> Laagste prijs garantie via deze site en geen extra kosten <<

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

OVER BURDAARD & DE OMGEVING


Burdaard is een idyllisch dorpje in het noorden van Friesland. Het is een van de mooiste Friese terpdorpen gelegen aan de Waddenkust, een ongerept agrarisch gebied met stille wandel- en fietspaden. Zo'n dorpje waar je gelijk verliefd op wordt!


Het dorp ligt in het Waddengebied, bij het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee (Must See!).


Burdaard ligt direct aan de beroemde Elfstedenroute (de Dokkumer Ee) tussen Dokkum en Bartlehiem (van het bekende bruggetje). Tijdens het vaarseizoen staat Burdaard in het teken van de watersport en kun je dagelijks genieten van prachtige boten en schepen die voorbij varen (letterlijk door de voortuin). Je kunt ook zelf een sloep, kano of supboard huren om op die manier de omgeving te ontdekken. Vanaf het water heb je een hele andere kijk op de wereld en op steden als Leeuwarden en Dokkum.

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

Het gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en/of fietstochten. Ontdek bijv. de Friese Wouden of het Lauwersmeergebied. Vind je het niet erg om vies te worden en ben je in voor een avontuur? Dan is wadlopen een fantastische ervaring. Hoeft dat geploeter door het slik van jou niet zo, maar wil je wel graag het Wad beleven, boek dan een Wadexpeditie (voor gegevens en links -> zie pdf)


Tijdens je vakantie in Friesland is Het Werkmanshuisje een prima uitvalsbasis voor een dagje Ameland of Schiermonnikoog. Zowel de overtocht per boot als de fietshuur (aanrader) zijn van te voren super handig online te boeken. Een dagje naar een Waddeneiland voelt alsof je weken vakantie hebt gehad.


Bezoek bruisende Friese steden als Dokkum en Leeuwarden als je wilt shoppen, van musea en cultuur houdt of een terrasje wilt pakken. Hou je van nostalgische kerkjes, dan kun je hier in de omgeving je hart ophalen. In bijna ieder dorp(je) vind je een historische kerk met eigen verhaal. Zoals bijvoorbeeld de kerk van Hegebeintum op de hoogtste terp van Nederland!


Ben je culinair liefhebber? In de nabije omgeving zijn diverse goeie en gezellige restaurants te vinden waar je heerlijk kunt dineren, lunchen en/of borrelen.


In het dorp Burdaard is op loopafstand een Bakkerswinkeltje, welke naast brood ook andere (lokale) producten verkoopt. Verder is er een restaurant (met terras aan het water) en een snackbar. Klik HIER om te kijken waar Burdaard ligt op de kaart.


In onderstaande pdf (voor iedereen gratis te downloaden) vind je handige links die verwijzen naar de genoemde activiteiten. Zo kun je van te voren bijvoorbeeld tickets boeken, sloep reserveren of wandel-/fietsroutes uitstippelen.


Neem een kijkje bij meer foto's en filmpjes over de omgeving

Bed and breakfast-vakantiehuisje-vakantiewoning-Friesland-weekendjeweg-Waddengebied

PDF boordevol informatie over de omgeving -> om te downloaden ter voorbereiding op het verblijf in Het Werkmanshuisje